Video

Proces en uitleg voor videografie

Locatie

Als er met een drone gevlogen gaat worden, mag dat niet altijd zomaar overal. Je dient je te houden aan een aantal regels. Een kleine opsomming:


  • Niet hoger dan 120m hoog.
  • 50 meter afstand tot mensen.
  • Drone moet in het zicht zijn van de piloot (VLOS -> Visual Lign of Sight).
  • 25 meter afstand tot snelwegen, autowegen, spoorlijnen en 80km-wegen.
  • Niet vliegen in een CTR (Controlled Air Space).


Zoals u dus kunt lezen zijn er wel een aantal eisen. Voorafgaand de opdracht zal er gekeken worden of het mogelijk is om de vlucht uit te voeren aan bovenstaande eisen.

Video mogelijkheden

De drone die gebruikt is beschikt over een sensor die een diagonaal heeft van 1 inch en kan in 60 frames per seconden filmen in 4K Ultra HD. Dat biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om beelden in slow motion af te spelen, ook als deze in de hoogste resolutie worden opgenomen. In 1080p HD is de maximale framerate zelfs 120 frames per seconde. Daardoor kunnen de beelden in haarscherpe kwaliteit opgenomen worden en zijn er genoeg mogelijkheden voor bijvoorbeeld een promofilm of livestreaming.

Livestreaming kan gefaciliteerd worden naar Facebook, YouTube of een custom protocol indien gewenst. De kwaliteit hiervan is in 720p, ook wel high definition.

ND Filters

Een ND-filter (ook wel grijsfilter) is eigenlijk een zonnebril voor je lens. Het is namelijk een lensfilter dat licht tegenhoudt. Deze filters zijn gemaakt van donker glas of plastic. Als je een ND-filter op je lens plaatst, zorgt het filter ervoor dat er minder licht op je camerasensor komt. Met als resultaat: minder snel overbelichte foto’s. Vooral handig wanneer je veel gebruik maakt van een groot diafragma of wanneer je de sluitertijd wilt verlengen. Dankzij het ND-filter maak je ook op deze momenten mooie scherpe en goed belichte foto’s en/of video's.